Weer een punt erbij na gelijkspel tegen boskant

11-4-2016

SDDL is weer een stap dichter bij het doel gekomen voor dit seizoen en dat is handhaving in de 4e klasse. Tegen Boskant werd het 2-2, terwijl WHV onverwacht verloor bij Fc De Rakt. Met nog 4 volledige speelrondes  voor de boeg is het verschil met WHV opgelopen tot 7 punten. Bovendien heeft SDDL aanstaande zondag nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen SCMH.

JvB2016041022[1]

Boskant kwam op bezoek in Demen en dat is een ploeg waar SDDL het vaak lastig tegen heeft. Na de winterstop zat Boskant in een grote dip. Na 7 wedstrijden niet gewonnen te hebben, werd vorige week NLC ’03 verslagen. Het was dus de vraag of Boskant die opgaande lijn door kon trekken.

In de eerste helft gaven Boskant en SDDL elkaar niet veel toe. Er was volop strijd en beide ploegen speelden op de aanval daar waar mogelijk. De eerste goede kans was voor SDDL en betekende meteen een doelpunt. In de 23e minuut ging het fout in de opbouw bij Boskant. Ties Klievink onderschepte de bal en kon alleen richting doel. In plaats om te gaan voor eigen succes tikte hij de bal keurig breed op de goed meegelopen Jordy de Loijer die eenvoudig kon scoren: 1-0. Lang genieten van de voorsprong was er voor SDDL echter niet bij omdat de bal op de stip ging na een overtreding in de 16 meter op een aanvaller van Boskant. Roy vd Linden schoot feilloos binnen: 1-1. En na een grote blunder in de Demense verdediging werd het een paar minuten later zelfs 1-2 door Emiel vd Elsen. SDDL liet dit niet op zich zitten en wilde nog voor de rust op gelijke hoogte komen. SDDL kreeg al snel een paar kansen, maar de keeper van Boskant stak in een goede vorm en wilde van geen wijken weten. Maar toch viel 3 minuten voor rust toch nog de verdiende gelijkmaker. Bij een hoge voorzet werd door de verdediging van Boskant volledig misgetast en Jeroen Zegers kon de gelijkmaker scoren. Na een enerverende 1e helft ging men rusten met een 2-2 tussenstand.

Na de rust opende SDDL sterk. Boskant werd flink onder druk gezet en kansen kreeg SDDL ook voldoende. Het lukte alleen maar niet om dat laatste beslissende tikje te geven of de keeper van Boskant was weer een sta-in-de-weg. Halverwege de 2e helft kwam Boskant weer wat terug in de wedstrijd en kreeg het ook een paar kansen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg zowel SDDL als Boskant nog een goede kans op de overwinning, maar de 2-2 bleef op het scorebord staan.

Gezien de kansen had SDDL het meeste recht op de overwinning, zeker na de rust. Door dit gelijkspel is SDDL weer een puntje uitgelopen op WHV dat verrassend verloor bij Fc De Rakt. De voorsprong is nu 7 punten op WHV en WHV zal het moeilijk krijgen om de nacompetitie te ontlopen. Als er geen gekke dingen gebeuren zal SDDL niet meer degraderen en daarmee is de doelstelling gehaald voor dit seizoen. Aanstaande zondag wacht SDDL een inhaalwedstrijd in Mariaheide tegen SCMH.

Van deze wedstrijd zijn ook foto’s gemaakt door Jeroen van Bergen. Een paar van die foto’s zijn verwerkt in dit verslag. De overige foto’s zijn te vinden op www.nul412.nl

JvB2016041021[1]

SDDL – Boskant 2-2 (2-2). 18. Jordy De Loijer 1-0, 25. Roy vd Linden(pen.) 1-1, 31. Emiel vd Elsen 1-2, 42. Jeroen Zegers 2-2.