Weer geen overwinning voor SDDL 1

Weer geen overwinning voor SDDL 1

18-9-2017

Ook in de 2e bekerwedstrijd wist SDDL niet te winnen. Tegen 5e klasser GVV ’57 werd het 3-3 en dat was eigenlijk geheel onnodig. Door dit resultaat is SDDL nu uitgeschakeld in de beker en kan het gaan toewerken naar de competitiestart aanstaande zaterdag.

Onder een mooi zonnetje werd er afgetrapt in Grave. De eerste wedstrijd voor de beker werd er verloren tegen NLC ’03 en om nog aanspraak te maken op een 2e bekerronde moest er gewonnen worden. In het begin van de wedstrijd was SDDL overduidelijk de betere ploeg en kreeg het diverse mogelijkheden om de score te openen. GVV ’57 moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen en doelman Maarten Megens had een rustig begin van de wedstrijd. Daar waar iedereen verwachtte dat SDDL de score zou openen, gebeurde het tegenovergestelde. Eén van de eerste geslaagde aanvallen aan Graafse kant leidde namelijk meteen tot een doelpunt. Dit liet SDDL niet op zich zitten en in een kort tijdsbestek scoorde SDDL 2x via Jeroen Zegers en Christian van Thiel.  SDDL had de leiding genomen en nadat een speler van GVV ’57 met 2x geel kon gaan douchen leek SDDL weinig meer te kunnen gebeuren. Tot aan de pauze gebeurde er weinig meer en met een 1-2 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de thee veranderde het spelbeeld. Je zou verwachten dat SDDL meer controle zou hebben over de wedstrijd, maar in de praktijk kwam daar niks van terecht. GVV ’57 ging fanatieker voetballen en SDDL was bij tijd en wijle helemaal de weg kwijt. GVV ’57 kreeg nu meer kansen als voor de rust en het was nauwelijks merkbaar dat GVV ’57 met een man minder op het veld stond. Binnen 10 minuten maakte GVV ’57 gelijk en doordat de organisatie af en toe helemaal zoek was, kwam er met name aan de rechterkant van de Graafse ploeg veel ruimte. Uit zo’n moment werd het zelfs 3-2 voor de thuisploeg toen de Demense verdediging voorbij werd gelopen en de attent meegelopen spits keurig inschoot. Gelukkig werd het vlak voor tijd nog 3-3 waardoor een nederlaag werd afgewend.

SDDL begon goed aan de wedstrijd maar de rode kaart voor GVV ’57 bleek een kantelpunt in de wedstrijd te zijn. In plaats van meer controle kwam GVV ’57 steeds beter in de wedstrijd. Met het uiteindelijke resultaat kan en mag SDDL niet tevreden zijn. In het eerste half uur had het namelijk al beslist kunnen zijn in het voordeel van SDDL. Door dit resultaat gaat VV Ravenstein door naar de 2e bekerronde. Aanstaande dinsdag wordt de afgelaste bekerwedstrijd ingehaald tegen VV Ravenstein. Om 20.00 uur mag men aantreden op sportpark ”D’n Ong” in Ravenstein. En hopelijk  met een beter resultaat, maar dat zal zeker niet vanzelf gaan.