Weer geen punten voor SDDL

11-2-2019

Op een regenachtige zondag is het SDDL niet gelukt om SCMH punten afhandig te maken. SCMH trok met 2-1 aan het langste eind en doet daarmee goede zaken wat betreft de stand. SDDL blijft in de gevarenzone en moet nu op gaan passen dat het niet in degradatienood gaat komen.

Vooraf was het belang duidelijk. Bij winst kwam er wat meer lucht, bij verlies zou je wat meer naar beneden moeten kijken. Kortom in zekere zin toch een zogenaamde 6 punten wedstrijd. SDDL was niet geheel compleet en dat was toch wel te merken aan het spel van de Demenaren. De 1e helft begon met een aandringend SCMH, al waren er niet veel kansen te noteren. SDDL had moeite om aanvallend iets te betekenen en de ploeg uit Mariaheide bleef dan ook makkelijk overeind. Na een half uur viel het 1e doelpunt en dat kwam op naam van SCMH. Een aanval door het centrum werd knap afgerond door Pieter vd Velden. De voorsprong was op dat moment verdiend te noemen. Tot aan de rust veranderde er weinig. SCMH probeerde te voetballen, iets wat SDDL nog niet echt wou lukken.

Na de rust begon SDDL er beter in te komen. Er kwam wat meer druk op het doel van SCMH en in de 55e minuut werd het zelfs 1-1. SDDL kreeg een vrije trap op zo’n 20 meter en deze werd prachtig ingeschoten door Ties Klievink. De regen bleef gestaag neerdalen op het veld en het veld werd steeds gladder en moeilijker te bespelen. Tot overmaat van ramp kon SDDL de voorsprong ook niet lang vasthouden. 10 Minuten later werd het 2-1 toen vanuit een snelle omschakeling SCMH weer wist te scoren via Mike Linders. Met nog zo’n 20 minuten op de klok kwam SDDL er wat meer uit en kreeg het nog een paar goede kansen op de gelijkmaker. Deze viel echter niet en dus keerde SDDL huiswaarts zonder punten.

De smalle selectie breekt SDDL dit moment duidelijk op. SDDL mist nu een paar spelers en kan dit moeilijk opvangen. Dus hopelijk wordt de selectie de komende tijd weer wat fitter want dat zal nodig zijn in de strijd om zich te handhaven in deze klasse. In de loop van dit seizoen zakt SDDL steeds wat verder weg op de ranglijst, al staan er nog steeds 6 of 7 ploegen dicht bij elkaar. SCMH heeft bijvoorbeeld wat meer lucht gekregen, maar het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen is echt niet zo groot. Dus zo gezien is de situatie nog niet onoverkomelijk, al zullen er wel weer een paar punten behaald moeten worden. Volgende week zondag is de volgende finale als CITO op bezoek komt. CITO is voetballend misschien wel één van de betere ploegen, maar het rendement laat nog wel eens te wensen over. Dus ook dit wordt weer een belangrijke wedstrijd!!!!!

SCMH – SDDL 2-1 (1-0): 32. Pieter van de Velden (1-0), 54. Ties Klievink (1-1), 64. Mike Linders (2-1).