Weer onnodig verlies SDDL

16-11-2015

Onder moeilijke omstandigheden moest SDDL aantreden in en tegen Boskant. SDDL verzuimde om voor de rust afstand te nemen en kreeg daar na de rust de rekening van gepresenteerd. De 0-1 ruststand werd omgebogen in een 2-1 overwinning van Boskant dat door dit resultaat nu medekoploper is in deze klasse.

Gezien de stand op de ranglijst was Boskant toch wel de favoriet. Zij moesten winnen om in het spoor te blijven van Berghem Sport. Het weer speelde een grote rol op deze winderige zondagmiddag. Voor de rust had SDDL de wind mee zogezegd en was het ook de bovenliggende partij. Boskant moest alle zeilen bij zetten om SDDL tegen te houden. Ging het in de eerste 10 minuten nog redelijk gelijk op, daarna was het SDDL die het heft in handen nam. Boskant had met name problemen met de lopende mensen van SDDL en daardoor ontstond ook de Demense voorsprong. Een mooie pass viel precies achter de verdediging en Jordy de Loijer was er als eerste bij.  Hij omspeelde beheerst de Boskantse keeper en schoot de 0-1 binnen. Boskant was nog maar amper bekomen van de schrik toen het bijna een minuut later op een nog grotere achterstand leek te komen. Een corner van SDDL werd ternauwernood gered van de doellijn. De 0-2 hing in de lucht en de kansen bleven komen voor SDDL. Zo werd een schot van Jordy de Loijer nog een keer gered op de doellijn en ook andere kansen werden niet benut. Met veel pijn en moeite kon Boskant de schade beperken tot slechts 0-1 en dat was iets dat de Demense ploeg zichzelf mocht verwijten. Het vergat voor rust om nog minimaal 1x of 2x te scoren en als dat gebeurd  dan ga je toch met een iets geruster gevoel de 2e helft in.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Boskant had de wind mee en zette vanaf het begin druk op het doel van SDDL.  Dit resulteerde in een kwartier na de rust tot de gelijkmaker. Een diepe bal werd vanaf de zijkant voorgegeven en werd keurig binnengetikt. Daarmee werd het 1-1 en Boskant zette door. Het kreeg ook wel wat kansen, er werd door SDDL ook een bal van de doellijn gehaald, maar het bleef 1-1. SDDL kwam er moeilijk uit, maar Boskant moest achterin wel attent blijven omdat ook SDDL zijn kansen kreeg. Met name de dode spelmomenten van SDDL leverde gevaar op. Een paar minuten voor tijd kreeg SDDL alsnog het deksel op de neus. Een vrije trap werd onvoldoende verwerkt door de Demense verdediging en uit de rebound wist Boskant de winnende treffer te scoren.

Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weer gegeven. Voor de rust was SDDL de bovenliggende partij, terwijl na de rust Boskant het betere van het spel had. Beide ploegen kregen kansen, maar het lukte SDDL maar niet om te scoren en daar hebben ze dit seizoen al meer mee te maken gehad. SDDL is één van de minst scorende ploegen in deze klasse en dat verklaart voor een gedeelte de positie op de ranglijst. In een aantal wedstrijden had er voor SDDL meer ingezeten, maar dan moet het balletje wel in het netje. Je kunt zo 3 of 4 wedstrijden opnoemen waar SDDL te weinig krijgt en als je die punten er bij gaat tellen, dan zou de situatie er heel anders uitzien. Maar ”als” telt niet en de huidige stand is duidelijk. SDDL staat nog steeds in de gevarenzone en zal alle zeilen moeten bijzetten voor rechtstreekse handhaving op dit moment. Gezien het spelerspotentieel is rechtstreekse handhaving een realistisch doel. Maar om dit te bereiken zal er wel een goede serie neergezet moeten worden om zo naar boven te kunnen kijken. De komende 2 wedstrijden zijn dan ook van het grootste belang. Eerst mag men aantreden tegen Ollandia thuis en vervolgens mag men op bezoek in Loosbroek. Dit zijn 2 ploegen die in hetzelfde schuitje verkeren en dat zijn dus weer de befaamde ”6 punten” wedstrijden die het seizoen kunnen maken of breken.

Boskant – SDDL 2-1 (0-1). 26. De Looijer 0-1, 61. Van de Warenburg 1-1, 87. Van der Zanden 2-1.