Zondag 9 juni 5 tegen 5 toernooi

Zondag 9 juni 5 tegen 5 toernooi

21-5-2019

Zondag is eigenlijk de dag waarop het SDDL Feestweekend zijn bekendheid aan te danken heeft. Het welbekende 5 tegen 5 toernooi met alles wat daarbij hoort is niet meer weg te denken uit de regio. 22 Jaar geleden werd er begonnen met 8 teams en dat is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Die 8 teams waren ingedeeld in 2 poules van 4 met daarna de kruisfinale en dan de finale. Om 20.00 uur was alles voorbij op zondagavond.

Ondertussen wordt dit alweer editie 22 van het SDDL Feestweekend. En zondag is toch wel de grote dag om het zo maar eens te zeggen.  Het aantal deelnemende teams werd steeds groter en dat kwam voornamelijk omdat ook de nabije regio steeds beter de weg wist te vinden naar het SDDL terrein.  Voor een paar jaar terug waren er al meer dan 50 teams en 6 veldjes om de wedstrijden af te werken. Dit jaar zijn er weer 4 categorieën te weten heren,  dames,  jeugd en 35+ met in totaal iets meer dan 70 teams. Daarmee is het meteen het grootste toernooi wat betreft deelnemende teams in de regio. Het toernooi zit zo goed als vol, maar er kunnen nog een paar teams bij. Dus als je nog interesse hebt kun je je opgeven via sddltoernooi@gmail.com . Verdere informatie komt dan vanzelf naar je toe met alles wat je hoort te weten.

In al die jaren zijn er zo af en toe toch wel topspelers in de dop te bewonderen geweest op dit toernooi. De carriere van Vincent Janssen stond nog in de kinderschoenen toen hij mee deed. Op dat moment was hij nog aanvoerder van Feyenoord A1 en later kwam hij via Almere City en AZ bij Tottenham Hotspur terecht. Richard vd Venne speelde destijds bij Oss ’20 en is intussen de publiekslieveling bij het net niet gepromoveerde Go Ahead Eagles. De grootste verrassing was toch wel vorig jaar toen plotseling Frenkie de jong zich liet zien. Zijn carrière is intussen bij een ieder bekend.

Behalve voetbal is er van alles te doen op het terrein. Zo is er een kinderkermis, een foodcourt en na afloop is er de beruchte Fancy Fair met Lambert en zijn er nog optredens van Lotte Dans, John West, Smerrig Diskjockeys en mogelijk een surprise act alvorens het iets na middernacht weer tijd is om het feestje af te sluiten. Dus al met al is er voor ieders wat wils.  Dus tot zondag 9 juni op het sportpark van SDDL!!!!!!!!!!!