Zwaarbevochten overwinning voor SDDL

24-9-2018

SDDL is het nieuwe seizoen goed gestart. Na eerst in de beker een ronde verder te zijn gekomen, werd ook de competitie gestart met een overwinning. Door 2 doelpunten van Jordy de Loijer werd SCMH nipt met 2-1 verslagen. Een gelijkspel had de verhoudingen wellicht beter weergegeven, maar niemand bij SDDL die daar om maalt.

De wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte voor het ongeluk in Oss eerder deze week. De minuut stilte was indrukwekkend te noemen, iets wat op talloze andere velden ook het geval was.

Dan de wedstrijd. Zowel SCMH als SDDL had goede resultaten geboekt in de beker. SCMH won 2 wedstrijden, maar moest in het beslissende duel hun meerdere erkennen in 3e klasser Volkel. SDDL won zelfs alledrie hun wedstrijden en is daardoor een ronde verder. Beide ploegen wilden ook de competitie goed starten, want een goede start is van wezenlijk belang vaak voor het verloop van de competitie. Als er in het begin her en der wat punten worden behaald, dan blijf je onderin alvast weg en dan kun je lekker in het ritme komen. Als de eerste wedstrijden daarentegen worden verloren, dan komt er meteen wat meer druk op de ketel en dat werkt voor de meeste ploegen niet positief. De scheidsrechter blies voor aanvang van de wedstrijd in de stromende regen en dat zou het ook de hele wedstrijd blijven doen. In het begin ging de wedstrijd mooi gelijk op. Het was een wedstrijd van het fysiek sterkere SDDL tegen een jeugdig SCMH. Gaandeweg de eerste helft kreeg SCMH het betere van het spel. Ze hadden meer balbezit en men vond elkaar net wat makkelijker. De beide keepers hadden echter een rustige middag en hoefden nog niet handelend op te treden. Het werd zodoende een felle wedstrijd die zich vooral afspeelde op het middenveld. En net op het moment dat de supporters van SCMH gingen denken dat een doelpunt niet meer kon uitblijven, werd er echter gescoord door SDDL. Balverlies van SCMH was de aanleiding, een snelle omschakeling het gevolg en het was Jordy de Loijer die de keeper kansloos liet. Een onverwacht doelpunt na iets meer dan een half uur voetbal en daar kwam geen verandering meer in tot de rust.

SCMH begon de 2e helft in de wetenschap dat het nog 45 minuten had om iets aan de score te veranderen. Ze werden steeds sterker, maar vooralsnog bleef SDDL overeind. SCMH ging meer opportunistischer spelen en bracht meer kopkracht in de voorhoede. De hoge ballen bleven maar komen en dit gold ook voor de corners. Zo ook in de 67e minuut. Weer kwam een hoekschop hoog voor het doel en de kopbal werd door Sietse Suppers van de doellijn gehaald. In de rebound van dichtbij kon doelman Maarten Megens nog redding brengen, maar de 3e poging was wel raak. Mike Linders scoorde de gelijkmaker en dat was niet meer als verdiend te noemen. SCMH ging voor de overwinning en bleef de beter voetballende ploeg. Dit betekende wel dat er voorin meer ruimte ontstond voor SDDL. Uit één van die aanvallen lukte het SDDL om wederom op voorsprong te komen. Bij een bal vanaf de zijkant was Bjorn Rikken net iets attenter dan de verdediger en legde de bal goed terug op Jordy de Looijer. Hij controleerde de bal en schoot loepzuiver raak van net buiten het strafschopgebied.. Met nog 10 minuten te spelen kon je gaan voorspellen wat er ging gebeuren. Een sterk aandringend SCMH en een verdedigend SDDL dat loerde op een counter om de wedstrijd in het slot te gooien. En die megagrote kans kwam er ook. Na een knappe redding van de keeper kwam de bal voor de voeten terecht van Jeroen Zegers die een bijna niet te missen kans toch miste. Zodoende bleef het spannend tot het eindsignaal maar was het SDDL die uiteindelijk de punten in eigen huis kon houden.

Samenvattend was SDDL de gelukkigste ploeg op deze regenachtige zondag. SCMH had voetballend de overhand, maar kon dat evenwicht niet omzetten in grote kansen. SDDL was effectiever en 2x doeltreffend in de omschakeling via Jordy de Loijer. Daardoor bleven de punten in Demen en was het gewenste resultaat voor SDDL een feit. SCMH hoeft zeker niet te wanhopen, want het vertoonde spel was zeer behoorlijk en als men verder gaat op deze voet dan gaan de punten echt wel komen. Zondag is daar weer de eerste uitwedstrijd en dan is titelkandidaat CITO de tegenstander

SDDL – SCMH 2-1 (1-0). 35. Jordy de Looier 1-0, 67. Mike Linders 1-1, 79. Jordy de Looier 2-1.