SDDL Feestweekend 2017 was weer geweldig!!!!!

SDDL Feestweekend 2017, je was weer geweldig!!!!!! Traditiegetrouw vind dit spetterende feest plaats in het Pinksterweekend en dit jaar was dat op 3 en 4 juni. We hebben mogen genieten van mooi weer, een drukbezet voetbaltoernooi, veel artiesten en ook de jeugd kwam niets tekort. De organisatie kan meer dan tevreden zijn met datgene wat er zich afspeelde op het sportpark van SDDL.

Al de hele week was er veel bedrijvigheid op het sportpark van SDDL. Het was namelijk weer tijd voor het weekend der weekenden: het SDDL Feestweekend 2017. Het was alweer de 20e editie en dus werd alles nog grootser aangepakt dan normaal het geval is. Maar voordat het weekend kon starten moest alles eerst nog in gereedheid worden gebracht. Met dank aan vele vrijwilligers is dat weer prima gelukt. Op vrijdagavond werd er gestart met een  feestavond  als blijk van waardering voor alle vrijwilligers van SDDL inclusief het gehele jeugdkader van VV Ravenstein. Dit vanwege het samenwerkingsverband bij de jeugd tussen beide verenigingen.

Zaterdagmorgen was er eerst de penaltybokaal voor de jeugd. Om 10.00 uur werd er begonnen met de voorrondes per categorie waarna er omstreeks 12.00 uur werd begonnen met de finales. Intussen was ook de korfbaljeugd begonnen met hun strijd in de strafworpbokaal. Nadat de winnaars bekend waren, werden de wisselbekers aan hen uitgereikt. Hierna werden alle kampioenen gehuldigd bij zowel het korfbal als het voetbal. Bij het korfbal was het C-team in de zaal kampioen geworden en bij de voetbaljeugd werden er maar liefst 3 teams gehuldigd. JO13-3, JO11-2 en JO7 waren allemaal de beste in de najaarscompetitie terwijl ook de oudste jeugd, JO19-1, de titel in de wacht sleepte. Deze werden op zondag pas gehuldigd tijdens het voetbaltoernooi.

Hierna was het tijd voor XXL-pong, een spel dat voor de eerste keer plaats vond op de Demense velden. In totaal deden er 24 teams mee en daar was de organisatie zeer tevreden over. De bedoeling bij dit spel, waar 2 teams van ieder 2 personen tegenover elkaar staan, is om als eerste in alle tonnen van de tegenstander een bal te gooien. Als de bal in de ton beland, gaat die ton om. Het lijkt een peuleschil, maar in de praktijk viel dit toch nog tegen. Uiteindelijk trokken Maarten Megens en Jordy de Loijer aan het kortste eind. Na een verlenging en verschillende  shootouts hadden zij net iets meer geluk dan het duo Nikita Wijnakker en Anne vd Rijdt. Zij mogen zich gedurende een jaar XXL – Pong kampioen noemen van Over d’n Dam en omstreken.

Zaterdagavond waren er ongeveer 425 mensen afgekomen om te genieten van de Millstreet band. Alle verwachtingen werden waargemaakt en na een rustig begin, werd het daarna weer een geweldige show met een goed stukje muziek van Nederlandstalig tot Rock tot Carnaval tot Top 40 muziek.

En dan de zondag. Alles was geweldig. Het weer was geweldig. Veel zon en 23 graden zorgden voor geweldig veel volk op het SDDL terrein, er waren op een zeker moment meer als 1000 mensen op het terrein. Er waren geweldig veel teams op het 5 tegen 5 toernooi. maar liefst 70 teams in diverse categorieën streden om de eer, maar kwamen bovenal voor de gezelligheid. Ook de kwaliteit van sommige teams was geweldig. Frenkie de jong van Ajax was aanwezig, maar er liepen nog meer spelers rond die speelden bij profclubs als NEC, Fc Den Bosch en Willem 2. Het was ook geweldig om te zien hoe iedereen het naar zijn zin had. De allerkleinsten konden zich uitleven op een heuse mini-kermis, terwijl de opa’s en oma’s op het terras zaten of langs het veld stonden. Na afloop van het voetbaltoernooi was het tijd voor Lambert en  DJDirk  met hun fancy fair met weer geweldige prijzen zoals 4 dagen Oostenrijk en een weekendje cabrio rijden. En of dit alles nog niet genoeg was, kwamen er ook nog geweldige optredens van Lotte Dans, Raymon Hermans, Cooldown Café, DJ Julian en de Lampegastuh.

Met recht kan er dus gesproken worden van een geweldig geslaagd weekend waar SDDL en Over d’n Dam zich weer goed op de kaart hebben gezet. Later volgen er nog uitgebreidere verslagen met daarin alle winnaars, kampioenen en alles wat er nog meer bij hoort.

Namens SDDL willen wij IEDEREEN bedanken voor de gezelligheid en ook volgend jaar zien we jullie graag weer terug bij de 21e editie van het SDDL Feestweekend!!!!