Geschiedenis SDDL

Geschiedenis SDDL

Direct na de oorlog, juli 1945, werd er in de molen in Dieden door Marinus Bijl en Lennard van de Heuvel samen een plan uit gebroed dat de grondslag zou worden voor SDDL.

Het eerste jaar werd er officieus gevoetbald, het jaar daarop was het dan zover: SDDL, werd opgericht en wel op 1 augustus 1946. Op die datum werd er gestart met de voetbalvereniging.

De korfbalvereniging was 4 jaar later een feit. De sportvereniging, gelegen in de voormalige gemeente Ravenstein, werd in eerste instantie opgericht om de kerkdorpen Demen, Dieden en Neerlangel een gezamenlijke sportaccommodatie te bieden. Zo’n 2 jaar later werden ook Deursen en Dennenburg hieraan toegevoegd. Het veld lag aan d’n dijk in Demen en daar werd gevoetbald tot 1982.

In 1975 werd er gedeeltelijk verhuisd naar het huidige complex aan de Osstraat. In al die jaren zijn er natuurlijk diverse hoogtepunten geweest. Het absolute hoogtepunt vanuit sportief oogpunt vond plaats in 1977. Het eerste elftal werd kampioen in de eerste klasse maasbuurt en promoveerde naar de 4e klasse KNVB, het hoogste niveau wat SDDL ooit heeft bereikt.
Daarbij had het kampioensschap nog een magistraal vervolg. Eerst werden ze Zuid-Nederlands kampioen in Venray. Als beloning mochten ze in Zeist gaan strijden om het Nederlands kampioenschap voor afdelingsteams. Daar werd een mooie 3e plaats behaald en kwam men zelfs nog bij Langs de Lijn op de radio.

In het seizoen 2019/2020 is SDDL een samenwerkingsverband aangegaan met VVR. De nieuwe clubnaam is VESTA’19.