Kansloze nederlaag voor SDDL 1

SDDL verloor volkomen kansloos met 0-4 tegen Ollandia. Van Demense zijde was het spel onthutsend slecht te noemen.

Voor SDDL stond de wedstrijd tegen Ollandia op het programma op deze zonovergoten zondag. Ollandia staat in de onderste regionen en heeft elk punt hard nodig in hun strijd om degradatie te ontlopen. SDDL staat stevig in de middenmoot en heeft nog een paar punten nodig om weer zeker te zijn van nog een seizoen 4e klasse.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer. SDDL kreeg 2 levensgrote kansen, maar deze werden helaas niet verzilverd. Ollandia kreeg na dat kwartier het betere van het spel waarin vooral de snelle spitsen een ware plaag waren voor de Demense defensie. Ollandia leverde veel meer strijd dan SDDL en vocht voor iedere meter. SDDL daarentegen ging steeds slechter voetballen en Ollandia kreeg hierdoor vleugels. In de 22e minuut werd Stefan Erven de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper en legde hem panklaar terug op Robert Erven: 1-0. In de fase hierna was Ollandia oppermachtig en leek het wel of SDDL het voetballen was verleerd. Veel foutieve passes, verkeerde aannames en verkeerde keuzes waren het gevolg en een paar minuten later was het weer raak. Via de zijkant kwam Ollandia weer goed door en de teruggelegde bal werd door Jos Leenderts onhoudbaar in het doel geschoten. In de 37e minuut werd het zelfs 3-0 doordat men onvoldoende reageerde op een snel genomen vrije trap. Stefan Erven mocht doorlopen naar de achterlijn en legde de bal weer terug op de volledig vrijstaande Robert Erven. Kort voor rust werd het zelfs nog 4-0 door een gelukkige goal van Rob vd Heijden.Na de rust werd het spel niet veel beter en kon Ollandia vrij eenvoudig de voorsprong vasthouden. De 4-0 ruststand werd zodoende ook de eindstand.

Na de winterstop heeft SDDL de vorm nog duidelijk niet te pakken. De twee wedstrijden na de winterstop werden allebei verloren en ook het vertoonde spel was niet om over naar huis te schrijven. Zondag wacht de wedstrijd tegen NLC ’03 en dan zal het toch echt anders moeten. In deze vorm namelijk heeft SDDL aan iedere tegenstander een zware dobber. Om het vertrouwen weer terug te krijgen is een goed resultaat belangrijk en dat kan alleen als iedereen er 100 % voor gaat vanaf de aftrap.