SDDL ist Herbstmeister

18-12-2017

SDDL gaat als trotse koploper de winterstop in en mag zich nu officieel ”Herbstmeister” noemen. De derby tegen Herpinia werd met 1-0 gewonnen door een goal van Daan Klievink in de 91e minuut. Doordat Constantia was afgelast ging SDDL over Constantia heen en bezet nu de koppositie in de 4e klasse G.

De derby tussen SDDL en Herpinia was een wedstrijd met nog een extra bonus voor de winnaar. Door de afgelasting van Constantia tegen SES zou de winnaar van dit duel zich officieel ”Herbstmeister” mogen noemen omdat dit de laatste wedstrijd was voor de winterstop. In de aanvangsfase speelden beide ploegen een hoog tempo en al snel kwamen de eerste kansen voor beide ploegen. Na 5 minuten moest Maarten Megens handelend optreden op een schot van dichtbij van Luuk Roosmalen. Een minuut later was daar ook de eerste kans voor SDDL. Een schot van Ties Klievink ging echter net over het doel van de Herpse keeper. Een paar minuten later was Jordy de Loijer dicht bij het eerste doelpunt, maar oog in oog met de keeper wist Johan van Griensven met een knappe redding een achterstand voor Herpinia te voorkomen. Na de leuke opening werd het spelbeeld anders. De strijd werd meer uitgevochten op het middenveld en beide keepers kregen geruime tijd niks te doen. Herpinia was meer aan de bal, maar SDDL stond goed en gaf weinig weg. Pas net voor rust was er een kans voor Jeroen Zegers, maar zijn kopbal ging voor langs.

Na de rust ging SDDL op zoek naar de openingstreffer en uit corners werd SDDL ook een paar keer gevaarlijk. Maar ook Herpinia liet zich zien. Uit een snelle omschakeling kreeg Herpinia een goede schietkans die op het allerlaatste moment werd geblokt en tot corner werd gepromoveerd. Een paar minuten later scoorde Herpinia wel, maar vanwege hands werd dit doelpunt niet toegekend. 5 Minuten later kreeg SDDL weer een levensgrote kans toen Jordy de Loijer alleen af ging op het doel van Herpinia. Wederom redde Johan van Griensven bekwaam. In de laatste 20 minuten was het duidelijk dat beide ploegen in ieder geval niet wilden verliezen. De mouwen werden opgestroopt en een paar harde overtredingen aan beide kanten waren het gevolg. Toch kreeg SDDL nog een paar goede kansen, maar vooralsnog stond het vizier niet op scherp. Zo kreeg in de 87e minuut Jacques de vocht een vrije schietkans, maar tot ontzetting van alle Demense supporters wist hij niet te scoren. Net toen iedereen dacht dat het duel zou eindigen in een 0-0 stand, kwam toch de treffer waar SDDL op had gewacht. Een voorzet van de linkerkant bereikte de geheel vrijstaande Daan Klievink. Daar waar Jacques de Vocht jammerlijk faalde, liet de goaltjesdief van SDDL zien hoe het wel moet. Met een droge harde knal verdween de bal in de rechter bovenhoek. 2 Minuten later floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. SDDL pakt weer 3 punten en mag de feestdagen doorbrengen als trotse koploper.

In een jaar tijd ziet de wereld er ineens een stuk anders uit voor SDDL. Daar waar ze vorig jaar rond deze tijd nog in de degradatiezone verkeerden, is er nu de euforie vanwege de koppositie. De basis werd misschien wel gelegd in de bekerwedstrijd tegen Ravenstein die nipt werd gewonnen en waar voor het eerst dit seizoen een team op het veld stond, die voor elkaar door het vuur wilden gaan. Ook de competitiestart met een min of meer gestolen overwinning tegen Milsbeek was erg belangrijk. Als er meteen in het begin wordt gewonnen komt er vertrouwen in de ploeg. Dit was bij SDDL duidelijk het geval en de doelstelling vooraf, stabieler worden en meedoen op een positie rond plaats 5, was plotseling een reële doelstelling. Daar waar SDDL een paar weken terug in blessuretijd nog verloor in Megen, waren de rollen nu omgedraaid. In de blessuretijd scoorde Daan Klievink de enige treffer van de wedstrijd en werd zodoende matchwinner. In deze wedstrijd had Herpinia meer de bal, maar het was SDDL die uiteindelijk de meeste kansen kreeg. Op basis daarvan was SDDL misschien de terechte winnaar, al had iedereen ook met een gelijkspel goed kunnen leven.  De stand is enigszins vertekend doordat niet elke ploeg evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Maar tot eind januari is het SDDL die zich koploper mag noemen en dat is een knappe prestatie waar spelers en technische staf gerust trots op kunnen zijn.

SDDL – Herpinia 1-0 (0-0). 92. Daan Klievink 1-0.