SDDL moet meerdere erkennen in DSV

16-4-2018

Na een goede eerste helft liet SDDL het na de rust compleet afweten. DSV profiteerde dankbaar van de ineenstorting en won zodoende verdiend met 0-2. SDDL glijdt steeds verder weg en staat nu op de 7e plaats!!!!

SDDL opende sterk en had gedurende een groot gedeelte van de eerste helft een licht overwicht. Al snel kreeg SDDL een paar goede mogelijkheden. Zo werd er binnen 5 minuten al een bal van de doellijn gehaald door een verdediger van DSV nadat de keeper al was gepasseerd. Kort daarna kreeg good old Dirk Megens een grote kans, maar de keeper kon zich nog net op tijd voor het schot werpen. Ook Daan Klievink kreeg nog een kans, maar ook hij wist het net niet te vinden. DSV kon voetballend goed meekomen met de Demense ploeg, echt grote kansen kreeg de ploeg uit Sinttunnis niet. Voor de toeschouwers was het in ieder geval een leuke eerste helft met 2 goed voetballende teams.

Na de rust wijzigde het spelbeeld. DSV was nu duidelijk de betere ploeg en bij SDDL wou niks meer lukken. Veel balverlies, duels werden bijna niet meer gewonnen en DSV drong SDDL volledig terug op eigen helft. Al binnen 5 minuten in de 2e helft scoorde DSV 0-1. Een corner werd slecht verwerkt waardoor Rens Peters binnen kon koppen. Kort daarna kreeg SDDL nog wel een kans via Daan Klievink, al vrij snel kwam DSV weer opstomen. Het werd bijna direct 0-2 , maar gelukkig ging een kiezelhard schot tegen de onderkant van de lat weer het veld in. Toch was dit slechts uitstel van executie, want een kwartier na rust werd het dan toch 0-2. Een diepe bal kwam terecht bij Stijn vd Broek die een lastige bal perfect controleerde en meteen doorspeelde naar de rechterkant waar de geheel vrijstaande Jarvi Jansen in 2e instantie van dichtbij kon scoren. Vooral de assist was van grote klasse!!!!!! Het liep niet meer bij SDDL en DSV kreeg juist vleugels. Het laatste half uur kon DSV de wedstrijd vrij simpel uitspelen tegen een machteloos SDDL. Beide teams scoorden niet meer en dus was de overwinning van DSV zonder meer terecht te noemen op basis van de 2e helft.

DSV klimt door de 4e zege in 5 wedstrijden naar de 8e plaats en staat nu nog maar één puntje achter op SDDL. De wedstrijd tegen DSV was voor SDDL een wedstrijd met 2 gezichten. SDDL opende sterk en gedurende de 1e helft was er eigenlijk niet zo veel aan de hand. Na de rust draaide het spelbeeld compleet om. SDDL werd op alle fronten afgetroefd door een feller en beter spelend DSV. DSV wist 2x te scoren en daar kon SDDL nagenoeg niets tegenover stellen. Eigenlijk zakte SDDL na de rust een beetje door de ondergrens, iets wat voor de winterstop niet gebeurde. Aanstaande zondag is SES de tegenstander.