SDDL wint eindelijk weer!!!!!

1-4-2018

Na 3 wedstrijden zonder overwinning heeft SDDL eindelijk weer een zege geboekt. Tegen HBV werd een terechte 2-0 overwinning behaald door doelpunten van Christian van Thiel en Bjorn Rikken. Door deze overwinning stijgt SDDL weer een paar plaatsen op de ranglijst.

Op paaszaterdag kwam HBV op bezoek in Demen. SDDL miste maar liefst 5 spelers door blessures en vakantie. Hierdoor verschenen er 3 jeugdspelers in de basis en zij deden het naar behoren. In de beginfase was HBV iets sterker en kreeg het enkele kleine kansjes die doelman Maarten Megens goed wist te pareren. Hierna nam SDDL het heft in handen en werd het sterker. Dit resulteerde na een half uur in de openingstreffer van Christian van Thiel.  Na een mooie aanval over de rechterkant was het Bjorn Rikken die de bal voorgaf vanaf de achterlijn. Zijn voorzet werd subtiel doorgetikt door Jeroen Zeegers waarna het een koud kunstje was om de bal af te maken. Het voetbal was misschien niet altijd even goed, er werd wel gestreden voor elke meter.

Na de rust een zelfde spelbeeld. SDDL was sterker dan de ploeg uit Beers, maar kon dit vooralsnog niet in de score uitdrukken. HBV kreeg zelfs een  uitgelezen kans om langszij te komen toe zij een penalty kregen. Maarten Megens was deze middag niet te verschalken en maakte ook deze penalty onschadelijk. Vlak daarna kwam SDDL op 2-0 door Bjorn Rikken en was de wedstrijd gespeeld. Dit was dan ook tevens de eindstand.

Zeker gezien de personele problemen een hele mooie en knappe overwinning. Er werd vanaf het begin geknokt voor elke meter en dat was de laatste wedstrijden wel eens anders. Man van de wedstrijd was doelman Maarten Megens die voor de rust een paar goede reddingen verrichtte die ervoor zorgden dat HBV niet op voorsprong kwam. Na de rust stopte hij een cruciale penalty. Aanstaande donderdag mag SDDL alweer de wei in. SDDL mag afreizen naar Ottersum om aldaar aan te treden tegen Achates. De wedstrijd begint om 18.30 uur

SDDL – HBV 2-0 (1-0) 30. 1-0 Christian van Thiel, 70. 2-0 Bjorn Rikken.