Voorbeschouwing Heijen 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Heijen 1 – SDDL 1

11-4-2018

Ook deze week is er weer sprake van een doordeweeks inhaalduel voor SDDL. Nu mag men afzakken naar Limburg  om aldaar aan te treden tegen Heijen.

Heijen lijkt een tegenstander waar SDDL een resultaat moet kunnen behalen. Op dit moment staat de ploeg op een 13e plaats en heeft het maar een voorsprong van 3 punten op OKSV. Aan het einde van de rit degradeert de nummer 14  en spelen de nummers 12 en 13 nacompetitite om klassebehoud. Gezien de achterstand op de veilige 11e plaats lijkt Heijen de nacompetitie niet te kunnen ontlopen en bestaat er zelfs nog een kans dat het rechtstreeks degradeerd. Dus elk punt telt en elke wedstrijd is belangrijk!!!! In de laatste 5 wedstrijden werd er 4x verloren en wist men 1x de 3 punten in eigen huis te houden. De overwinning werd behaald tegen Constantia dus is SDDL gewaarschuwd. Scoren is een groot probleem voor Heijen want in 16 wedstrijden scoorde men maar 14x.

Maar ook bij SDDL loopt het de laatste weken niet lekker. Uit de laatste 5 wedstrijden werden maar 4 punten gehaald en alleen de nummers 12, 13 en 14 op de ranglijst behaalden minder punten uit deze wedstrijden!!! Nou was het niet zo dat SDDL altijd werd weggespeeld, maar daar waar ze voor de winterstop net wel aan de goede kant zaten, is dat nu niet het geval. Het gevolg is een vrije val op de ranglijst en de kans op nacompetitie is bijna zo goed als bekeken. De onderlinge verschillen zijn dan wel niet groot, maar ondertussen zijn er wel 6 of 7 ploegen die minder verliespunten hebben als SDDL. In Demen won SDDL met 4-2 en hopelijk gaat SDDL weer eens huiswaarts met 3 punten in de achterzak. De wedstrijd begint om 19.30 uur!!!!